ذهن ارتجاعی (محافظه‌کاری از ادموند برک تا سارا پالین)

نویسنده: کُری رابین
مترجم: شهریار خواجیان
ناشر: ققنوس

نتیجۀ ده سال تحقیق و تجربۀ نویسنده در خصوص محافظه‌کاری ایالات متحدۀ آمریکا. بررسی همه‌جانبۀ او محدود به دولت نیست و به طور کلی نسخۀ آمریکایی محافظه‌کاری و پیامدهای عملی‌اش را در ساحت‌های مختلف جامعه پوشش می‌دهد؛ زیرا از نظر نویسنده محافظه‌کاری یک سیاست نیست، بلکه یک فرهنگِ بومیِ جامع و ریشه‌دار است. برای این منظور، تئوری‌ها، تاریخ و نمونه‌های عینی با هم تلفیق شده و اثری سرشار از نکات جذاب را خلق کرده‌اند. دیدگاه خاص نویسنده هم این است که میل به ارتجاع، خشونت و نهادینه شدن آن در محافظه‌کاری یک انحراف یا استثناء در این جریان نیست، بلکه لازمۀ سرشت آن است.

گزارمان هم چشم!

همین اول کار، هنوز هیچی نشده، برخی از دوستان کتاب‌دوست پیام‌پسغام فرستاده‌اند و می‌فرمایند که از معرفی کتاب‌ها استقبال می‌کنند، اما طولانی بودن‌شان کار خواندن را سخت می‌کند. پیشنهاد کرده‌اند کتاب‌ها را به‌طور مختصر معرفی کنیم.

من نمی‌دانم کسی که حوصلۀ خواندن یک معرفی هزارکلمه‌ای را ندارد، چطور می‌خواهد اصل کتاب را مطالعه کند؟!

با وجود این، پیشنهاد وسوسه‌کننده‌ای بود و دوست داریم آن را انجام دهیم. البته معرفی‌های بلند سر جای خودشان خواهند بود، اما معرفی‌های خیلی کوتاه برای بعضی از کتاب‌های خیلی خوب خواهیم نوشت؛ آن‌قدر کوتاه که خواننده قبل از این‌که پلک بزند، چشم‌هایش آن را یک لقمه کند. همچنین کتاب‌های خیلی خوبی را معرفی می‌کنیم که چندان مشهور نیستند. همه به شرط چاقو!

این را هم عرض کنم که این نوع معرفی کتاب، در دنیا مرسوم است. نمونۀ برخی از آنها را در پشت جلد کتاب‌ها دیده‌اید؛ معرفی‌های 150 و 100 کلمه‌ای. حتی معرفی‌های 50 و 25 کلمه‌ای هم می‌نویسند. این نوع معرفی‌های بسیار کوتاه را Annotation می‌نامند. اساتید فن این کلمه را به گزارمان ترجمه کرده‌اند. ما هم برای شما از همین‌ها خواهیم نوشت.

سپاس از تنبلی دوستان!