اخلاق اصالت
نویسنده: چارلز تیلور
مترجم: وحید سهرابیفر
ناشر: انتشارات دانشگاه ادیان و مذاهب
یک اثر فلسفی کوتاه و عمیق، نقادانه و سازنده. این کتابِ پرنکته بر موضوع «اصالت» چنبره میزند و آن را همهجانبه بررسی میکند. از خلال آن، مدرنیته، از دو بُعد نرمافزاری و سختافزاری، نقادی میشود. تیلور هم شیفتگان مدرنیته را تخطئه میکند و هم مخالفانش را بر خطا میداند. حل مسئلۀ اصالت سنتز آن دو است. تیلور مزیتهای اصالت را میکاود، سپس مشکلاتش را برمیشمرد، و در نهایت روایتی بهتر از آن عرضه میکند که شأن اخلاق را نگه میدارد، از ذهنیانگاری در امان است، مقهور عقل ابزاری نمیشود، آزادی سوژۀ مدرن را به خطر نمیاندازد، و در عین حال اهمیت «دیگری» و ارزش جامعه هم از دست نمیرود.
گزارمان هم چشم!
همین اول کار، هنوز هیچی نشده، برخی از دوستان کتابدوست پیامپسغام فرستادهاند و میفرمایند که از معرفی کتابها استقبال میکنند، اما طولانی بودنشان کار خواندن را سخت میکند. پیشنهاد کردهاند کتابها را بهطور مختصر معرفی کنیم.
من نمیدانم کسی که حوصلۀ خواندن یک معرفی هزارکلمهای را ندارد، چطور میخواهد اصل کتاب را مطالعه کند؟!
با وجود این، پیشنهاد وسوسهکنندهای بود و دوست داریم آن را انجام دهیم. البته معرفیهای بلند سر جای خودشان خواهند بود، اما معرفیهای خیلی کوتاه برای بعضی از کتابهای خیلی خوب خواهیم نوشت؛ آنقدر کوتاه که خواننده قبل از اینکه پلک بزند، چشمهایش آن را یک لقمه کند. همچنین کتابهای خیلی خوبی را معرفی میکنیم که چندان مشهور نیستند. همه به شرط چاقو!
این را هم عرض کنم که این نوع معرفی کتاب، در دنیا مرسوم است. نمونۀ برخی از آنها را در پشت جلد کتابها دیدهاید؛ معرفیهای 150 و 100 کلمهای. حتی معرفیهای 50 و 25 کلمهای هم مینویسند. این نوع معرفیهای بسیار کوتاه را Annotation مینامند. اساتید فن این کلمه را به گزارمان ترجمه کردهاند. ما هم برای شما از همینها خواهیم نوشت.
سپاس از تنبلی دوستان!
سردبیر
سردبیر ماهدبوک