مبانی فلسفۀ هنر

نویسنده: آن شپرد
مترجم: علی رامین
ناشر: انتشارات علمی و فرهنگی

کتابی قدیمی، اما کهنه‌نشدنی، بل جاودان. با وجود صدها کتاب، هنوز هم یکی از بهترین گزینه‌ها برای شروع و آشنایی با فلسفۀ هنر و زیبایی‌شناسی است. هم اطلاعات مفید زیادی در اختیار خواننده می‌گذارد و هم بینشی کاربردی به او می‌دهد. وضوح، توضیح، استدلال، و نقد و بررسی همۀ موضوعات و نظریات مهم و مبنایی به‌گونه‌ای است که خواننده با مطالعۀ کتاب به بینشی نو و انتقادی در باب مسائل اصلی و آثار بزرگ هنری دست پیدا می‌کند. هم خواندنش لذت‌بخش است و هم باعث می‌شود که از درک زیبایی آثار هنری و ادبی بیشتر لذت ببریم.

گزارمان هم چشم!

همین اول کار، هنوز هیچی نشده، برخی از دوستان کتاب‌دوست پیام‌پسغام فرستاده‌اند و می‌فرمایند که از معرفی کتاب‌ها استقبال می‌کنند، اما طولانی بودن‌شان کار خواندن را سخت می‌کند. پیشنهاد کرده‌اند کتاب‌ها را به‌طور مختصر معرفی کنیم.

من نمی‌دانم کسی که حوصلۀ خواندن یک معرفی هزارکلمه‌ای را ندارد، چطور می‌خواهد اصل کتاب را مطالعه کند؟!

با وجود این، پیشنهاد وسوسه‌کننده‌ای بود و دوست داریم آن را انجام دهیم. البته معرفی‌های بلند سر جای خودشان خواهند بود، اما معرفی‌های خیلی کوتاه برای بعضی از کتاب‌های خیلی خوب خواهیم نوشت؛ آن‌قدر کوتاه که خواننده قبل از این‌که پلک بزند، چشم‌هایش آن را یک لقمه کند. همچنین کتاب‌های خیلی خوبی را معرفی می‌کنیم که چندان مشهور نیستند. همه به شرط چاقو!

این را هم عرض کنم که این نوع معرفی کتاب، در دنیا مرسوم است. نمونۀ برخی از آنها را در پشت جلد کتاب‌ها دیده‌اید؛ معرفی‌های 150 و 100 کلمه‌ای. حتی معرفی‌های 50 و 25 کلمه‌ای هم می‌نویسند. این نوع معرفی‌های بسیار کوتاه را Annotation می‌نامند. اساتید فن این کلمه را به گزارمان ترجمه کرده‌اند. ما هم برای شما از همین‌ها خواهیم نوشت.

سپاس از تنبلی دوستان!